To spletno mesto uporablja piskotke za zagotavljanje boljse funcionalnosti, prilagoditev vsebin, analizo uporabe in ciljno oglasevanje. close

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Uporaba splošnih pogojev

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine KitajskaTrgovina.si, ki je dostopna na povezavi http://www.kitajskatrgovina.si (v nadaljevanju: spletna stran) in jo upravlja HONG YUN d.o.o.. (v nadaljevanju: ponudnik).

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

HONG YUN d.o.o.

KIDRIČEVA CESTA 2 B, 3320 VELENJE

Dolgi naziv PRS: HONG YUN GOSTINSTVO D.O.O.

zavezanec za DDV: da,

davčna št.: SI27692957,

matična št.: 1646460000

IBAN SI56 6100 0001 7051 686, odprt pri Delavski hranilnici

E-mail:info@kitajskatrgovina.si

Cene

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in vsebujejo 22% DDV. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini KitajskaTrgovina.si se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila samo izpolniti točne podatke.

HONG YUN d.o.o. lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda če je to možno.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v 5 minutah, nič pa ni neobičajnega, če proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje. Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpošljemo. Za tem je običajno potrebno dan ali dva, da Pošta Slovenije blago tudi dostavi na prejemnikov naslov.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine kitajskatrgovina.si lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno ter poslano s spletne trgovine kitajskatrgovina.si.

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte na info@kitajskatrgovina.si.

V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

– V naslovu sporočila: Preklic naročila

– V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca, b) naslov kupca, c) številka naročila

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Od pogodbe lahko potrošnik odstopi v roku 14 dni po prejetju naročenega blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti po pošti (HONG YUN d.o.o., KIDRIČEVA CESTA 2 B, 3320 VELENJE) ali na kontaktni e-naslov: info@kitajskatrgovina.si.

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu na naslov ponudnika HONG YUN d.o.o., KIDRIČEVA CESTA 2 B, 3320 VELENJE

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo. Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške Vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Plačila

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Način plačila uporabnik izbere v postopku naročila.

Uporabnik lahko naročeno blago v spletni trgovini www.kitajskatrgovina.si plača na naslednje načine:

–  plačilo ob prevzemu pošiljke: V plačilnih možnostih izberite opcijo Plačilo po povzetju. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije.

– po predračunu na TRR: Izdelke boste lahko plačali preko katerekoli spletne banke ali preko položnice na banki oz. pošti. Po potrditvi naročila vam bomo posredovali vaš e-mail naslov vse potrebne podatke za izvedbo plačila oz. nakazila. 

Cene

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnik naporom, da bi zagotovili najbolj ažirne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rečitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklajena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Pd tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobavni rok 2-3 dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili s pisnim sporočilom preko SMS sporočil ali elektronske pošte.

V kolikor se zanimate izdelek, ki ga ni na zalogi oziroma v ponudbi, vam priporočamo, da se nas kontaktirate prek spletne pošte in poslali vam bomo ponudbo v kolikor je ta izdelek v našem prodajnem programu. 

Dostava in prevzem

V spletni trgovini www.kitajskatrgovina.si stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Večino prejetih naročil do 11. ure skušamo odpremiti še isti delovni dan, razen med vikendi in prazniki. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga (če torej danes odpremimo blago, ga Pošta Slovenije predvidoma dostavi že jutri, v nekaterih primerih pojutrišnjem). Na osnovi naših dosedanjih izkušenj so tako od dneva, ko kupec odda naročilo v spletni trgovini kitajskatrgovina.si, pa do dneva, ko blago tudi dejansko prejme, v običajnih razmerah potrebni do 3 delovni dnevi. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

Prevzem je tudi možen na sedežu podjetja. Prevzem je mogoče od ponedeljka do petka med 8.00 – 20.00 po predhodnem dogovoru.

Cenik dostave

Cena dostave pri plačilu z gotovino ob prevzemu pošiljke je 3,95€, pri plačilu po predračunu na TRR pa 2,95€. Pri nakupu nad 50 EUR (brez vrednosti poštnine) je dostava po Sloveniji brezplačna.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Vse informacije, ki so objavljene na spletni strani, npr. opisi izdelkov, specifikacije, fotografije, niso zavezujoči. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.